ADIYAMAN / MERKEZ - Sümer Anaokulu

Okulumuz Sümer Anaokulu´nda Cumhuriyetimizin 95. Yılı coşkuyla kutlandı.

Ekm

Sümer Anaokulu, okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermeyi amaçlayan ve 52 farklı ülkede uygulanmakta olan Eko Okullar Programı´na katıldı.

Okulumuzda 2 yıl boyunca  çöp-atık-geri dönüşüm  konusu  ile ilgili çalışmalar "DÖNÜŞTÜRELİM ATIĞI, KURTARALIM DÜNYAYI" ilkesi doğrultusunda yapılacak.

Program süresince gerçekleştirilecek çalışmalarla Yeşil Bayrak ödülü alınarak Sümer anaokulu´nda çevreci okul olma özelliğinin belgelenmesi amaçlanıyor. Yeşil Bayrak uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket olarak nitelendiriliyor.

Ekm

Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı´nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması"başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Daha önce  Beyaz Bayrak sahibi olan Okulumuz Sümer Anaokulu´nda yürütülen çalışmalar sonucunda "Beslenme Dostu Okul" sertifikası almaya hak kazanmış bulunmaktayız.

May

Sümer Anaokulu Müdürü Feyzullah ARSLAN yaptığı konuşmasında; ´Kadına bahşedilip de erkeklerde olmayan en önemli meziyetlerin başında Annelik gelmektedir. Anne olabilmek ve bu meziyetle donatılmak ne kadar güzel bir duygudur !...Ayağının altına Cennetin serilmiş olduğu  Anneler en değerlimizdir. Annelerimiz ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Onlar her şeyin en güzeline layıktırlar. Bütün annelerimizin Anneler Gününü Kutlarım!´ diyerek  Anneler Günü Programının açılışını yapmış ve değerli annelerimize çiçek takdim etmiştir. Programın ardından sınıflarımızda Öğretmenlerimiz ve çocuklarımızın hazırlamış oldukları süprizlerle eğlenceli vakit geçiren annelerimizin gününü tekrar kutlarız.

May

Yüzlerinde gülücüklerin, kɑlplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmɑmɑsını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gɑyret sɑrf ettiğimiz bütün çocuklɑrımızın ve Türk ulusunun 23 Nisɑn Ulusɑl Egemenlik ve Çocuk Bɑyrɑmı’nı kutluyor, bɑştɑ Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmɑk üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bɑğımsızlığı ve egemenliği uğrundɑ cɑnlɑrını fedɑ eden bütün şehitlerimizi sɑygı ve minnetle ɑnıyoruz.

Nis

Hayalimdeki Ford Resim Yarışması´nda  birinci olan öğrencimiz Elif Nida ARIK´ı ve Öğrencimizi yarışmaya hazırlayan Müdür Yardımcımız Ayşenur TOPTAN UZUNÇARŞILI'yı kutlar, başarılarının devamını dileriz.